10 voordelen van lezen

Lieve mede lezers,

We kennen het wel, mensen niet horen omdat we te erg in een boek zitten. Lezen heeft zo zijn voor en nadelen, maar om het positief te houden gaan we ons richten op de voordelen en daar zijn er 10 van.

1. Lezen is ontspannend.

We lezen om lekker rustig te worden en om in een andere wereld te stappen. Soms wil je even weg van deze wereld en dan is een fictieve wereld een goede oplossing.

2. Wachttijden leuk maken.

De trein heeft een vertraging van 10 minuten, wat moet ik doen? Ik grabbel in mijn tas naar mijn boeken tasje (eigenlijk een tablet hoes, maar gebruik hem voor beide omdat hij groot is) en tover mijn boek tevoorschijn. Als je eenmaal leest is de trein er zo!

image

3. Nieuwe onderwerpen ontdekken.

Boeken zijn niet leuk, maar vaak ook leerzaam! De meeste boeken hebben een boodschap die het verhaal mee brengt.

4. Onderwerpen kiezen

Je beslist zelf wat je leest, iedereen heeft zo zijn voorkeur en gelukkig is iedereen anders. Het aanbod in verschillende genre’s is groot en dat zorgt voor moeilijke keuzes.

image

5. Mooie gevulde kasten

Boeken zijn altijd mooi om in huis, je bedrijf of op een plankje te hebben. Ze stralen een bepaald beeld uit van jezelf. Mensen kunnen vaak aan de genre van je boeken zien wat voor persoon je bent, al is het niet altijd zo!

6. Altijd goed lees weer!

Lezen kan je altijd doen, in de volle zon als je aan het zonnen bent op het strand of gewoon in je achtertuin, maar natuurlijk is het lezen het lekkerst voordat je gaat slapen. Lekker onder je dekentje met een warm drankje en misschien een snackje en als het kan wat achtergrond muziek van de natuur, regen.

image

7. Pauze

Heb je een pauze en zit je alleen, omdat iemand even wat moet regelen? Geen paniek, je hoeft je niet alleen te voelen, want je hebt een andere wereld bij je!

8. Niet kunnen slapen

Het gevoel dat je op de klok kijkt en denkt dat je maar eens moet gaan slapen,  maar wat als je niet moe bent? Pak een ouderwets boek (geen ebook, het licht zorgt ervoor dat je nog wakkerder word) en lees een lekker stukje zodat je wat verder indut en veel lekkerder slaapt dan eerst.

image

9. Bibiotheek/ boekhandels

Je hebt een mooi vooruitzicht als je een boekhandel in loopt, een nieuw pareltje scoren en een nieuw verhaal ontdekken. Er zijn vele schrijvers,  verhalen en keuzes, dus er zit altijd wel wat voor je bij!

10. Gemengde emoties

Als je je een dag niet lekker voelt of je hebt liefdes verdriet raad ik altijd aan om wat te gaan lezen. Je hoofd is dan met wat anders bezig dan met wat er op dat moment heerst. Je hebt afleiding en kan je gevoelens even rust geven of juist even nadenken over wat je op dat moment het beste kan doen. Ook is het niet erg als je gemengde gevoelens krijgt van een boek,  want geloof je zo een 90% van de lezers heeft wel eens gehuild door een boek!

image

Advertenties

2 reacties op ‘10 voordelen van lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s