Boze tongen beweren ~ Martin Merlo

image

Specificaties

● Nederlands
● 144 bladzijdes
● Martin merlo
● biografie van musici
● ebook of paperback

Ik heb een gesigneerd exemplaar van Martin gehad met een opdracht en natuurlijk maak is die waar!

image

Mijn selfie:

image

Samenvatting
Martin Bruins is een binnenvetter, geen prater. De artiest/tekstschrijver welke hij ook is onder de naam Martin Melro vindt na 12 jaar tijd om eindelijk het stilzwijgen te doorbreken.

Samen met Bas (sidekick), zijn vrouw Anita,werkte hij maandenlang aan zijn autobiografie.
Op verbazingwekkend openhartige wijze gaat hij in op vele hoogte – en dieptepunten
uit zijn leven. Werkelijk niets blijft onbesproken.

Hij neemt de lezer mee van zijn zorgeloze jeugd in Apeldoorn – zuid.
Hij verhaalt over zijn carrière en het leven in Apeldoorn, de vele evenementen en andere bezigheden, de prijs die hij privé betaalde voor de status en aanzien en de ups en downs in zijn professionele en privéleven. Bruins is open, eerlijk en toont waar nodig berouw.

Hij rekent af met onwaarheden, halve waarheden, leugens en verkeerde indrukken.
De lezer van deze autobiografie maakt kennis met de echte Martin Bruins. De man die Apeldoorn en vele anderen zo ontzettend veel moois heeft gebracht met evenementen, discoshows en nog veel, heel veel meer, vertelt zijn eigen verhaal.

Doel van deze ‘therapeutische’ autobiografie is volgens Bruins het tonen van de
‘ware Martin’, het rechtzetten van een aantal zaken, zijn spijt te betuigen over bepaalde gebeurtenissen, en om duidelijk te maken wat waar en niet waar is in de mediaberichtgeving over hem, dit laatste vooral voor zijn kinderen. Aan bod komen hoogte- en dieptepunten in zijn leven. Bruins, buiten zijn werk, doorgaans niet zo spraakzaam, praat openhartig over zijn privé en cariere, over zijn eerdere huwelijk en scheiding van Jantine, zijn twee kinderen uit een daarna ontstane relatie met Jojanneke, de aanklacht over de vermeende verkrachting/aanranding van zijn visagiste Petra, zijn vermeend stapgedrag, en zijn toekomstplannen. Met een groot aantal foto’s van Bruins, in zijn priveleven, aangevuld met vele screenshots, gerechtelijke brieven en mails.

Voor het lezen

Ik vind het altijd leuk en spannend om een biografie van iemand te lezen, omdat je dan ziet wat er in zijn of haar leven gebeurt is.

De cover is erg donker voor mijn gevoel en dat maakt het voor mij wat onaantrekkelijker. Ik zou wat kleine plaatjes hebben bij gevoegd over wat er in het verhaal vertelt word.

Tijdens het lezen

Het verhaal is goed lopend, alleen loop ik tegen wat grammaticale fouten op, wat vaak gebuikt is is bijv. T ipv het. Zo heb je ook nog andere dingen waarbij de woorden niet helemaal of niet correct worden geschreven. Er staan ook wat kleine zins fouten in, maar verder is het leuk om te lezen. Je ziet dat zijn leven vol spanning, chaos en wraak zit door anderen en dat het hem niet makkelijk word gemaakt. Ook is het leuk om te lezen hoe vroeger een beetje ging, omdat je daar nu een goed beeld van krijg.

Je krijg te maken in dit boek met liefdes van zowel korte als lange periodes en dat is uitstekend verwoord. Mijn complimenten.

Conclusie

Door de wat kleine kritiek punten hierboven en doordat de bronnen achterin staan en er geen genummerde pagina’s zijn, wat ik persoonlijk makkelijker vind lezen geef ik dit boek ☆☆☆.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s