Serie world without end

image

Specificaties

● engels met Nederlandse of Franse subtitels
● totaal 373 minuten
● 1 november 2012
● geweld, sex en angst! 16+

BESCHRIJVING

De makers van The Pillars of the Earth, Tony en Ridley Scott (Gladiator, Robin Hood), overtreffen zichzelf in de nieuwe historische serie naar de roman van Ken Follett. Deze meeslepende reeks, die zich tweehonderd jaar later afspeelt, vertelt wederom een episch verhaal vol verraad, romantiek en intrige.

WORLD WITHOUT END speelt zich af in 14e eeuws Engeland, vlak nadat koningin Isabella haar man uit de weg heeft geruimd. Ridder Thomas Langley moet vluchten vanwege zijn aandeel in de dood van koning Edward II en beland in de priorij van Kingsbridge. Daar ontmoet hij de bevlogen Caris, een jongedame die het middeleeuwse plaatsje inspireert om weerstand te bieden tegen de grootste krachten van haar tijd; de Kerk en de Kroon.

Afleveringen:
Knight
King
Prior
Check
Pawns
Rook
Queen
Checkmate

Mijn mening

Ik vind de serie leuk om te kijken, er komt veel gewend in voor zoals de oorlog tegen de Fransen om het koninkrijk terug te winnen. Een helse veldslag is altijd spannend.

Ik vind het alleen erg om te zien hoe de vrouwen in die tijd werden behandeld, we zijn geen werksters en nutteloos als we onvruchtbaarheid zijn. We zijn mensen net als jullie, dat weten jullie maar omdat we anders gebouwd zijn willen jullie zeggen dat we niet goed genoeg zijn voor andere dingen. We zijn niet alleen moeders, echtgenote en lovers maar ook hele lieve en vaak knappe vrouwen.

Het is spannend om te zien hoe ze in die tijd hekserij hadden en hoe ze mensen zagen. Dingen die nu normaal zijn waren het toen niet, maar het is ook mooi om te zien wat ze vroeger anders deden en hoe ze dingen aanpakte.

Ik geef deze serie ☆☆☆ 1/2, omdat het leuk is om te kijken!

het bonus materiaal

image

image

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s