film recensie > The hunger games – mockingjay part 2

The hunger games – Mockingjay part 2

(nu in de bioscoop!)

MV5BNjQzNDI2NTU1Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwNTAyMDQ5NjE@__V1_SX214_AL_

  • 125 minuten
  • maart 2015
  • film & tv > actie en avontuur > avontuur
  • 12 +

trailer

Beschrijving

In Mockingjay Part 2 gaan Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en haar team de ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool aan.

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 is de allesbepalende finale van de The Hunger Games reeks. Nadat Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) twee keer de Hongerspelen heeft overleefd gaat ze samen met Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin), Peeta (Josh Hutcherson) en een eenheid van District 13, de confrontatie aan met President Snow (Donald Sutherland).

Het wordt een ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool, waarin zij hun leven riskeren om de bevolking van Panem te bevrijden en President Snow van zijn troon te stoten. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die hen te wachten staan, zijn uitdagender dan ooit te voren. Katniss beseft zich dat dit geen strijd is om te overleven, maar dat ze de toekomst van velen zal bepalen.

Mening

De strijd in het Capitool gaat verder! Katniss heeft de strijd overleefd, maar ze is gescheiden van de geliefde Peeta! District 12 is plat, behalve winnaars land en ze leven nu ondergronds bij 13, maar Katniss heeft er moeite mee dus ze mag af en toe jagen zolang ze maar reageert als ze terug moet komen en onder begeleiding van iemand, Gale.  Ze mist Peeta en kruipt weer meer naar Gale toe en neemt wat afstand van de rest. Langzaam bloeit ze op na wat ze voor daden ze ziet bij het Capitool.

tumblr_ng4kegI1h31s1m5p9o2_1280

Na de filmpjes van het Capitool keert ze ze de rug! Ze maakt een plan om Peeta en Johanna te redden zodat ze hun mede winnaars weer bij zich heeft! Ze wilt koste wat het kost Peeta redden, zal het haar lukken? Zal Peeta zijn veranderd door het Capitool? Wat hebben ze met Peeta gedaan en Johanna? Ze zijn zwaar mishandeld door Snow en zijn mensen, dat zie je aan de vele littekens die zich hebben gevormd op hun lichaam. Zullen ze nog te redden en gebruiken ze hun als wapen?

hero-bg

Een speciaal team is opgezet  zodat ze Snow kunnen vernietigen met de mede rebellen! Ze moeten vrij worden, ze moeten onafhankelijk worden en er voor zorgen dat er geen onderscheidt meer is tussen de disctricten en het Capitool! Ze hebben een sterk team en gaan op weg, maar zullen ze bereiken wat ze willen? Zullen ze eindelijk een vrije Panem hebben? Na 75 jaar?

panem today panem tomorrow panem forever

hqdefault

Panem moet eindelijk een keer vrij komen! Ze hebben alle disctricten die mee helpen! Ze moeten het vandaag doen, anders kan het nog eens 75 jaar duren!

Tijd voor nog meer vermaak, het is tijd voor de 76ste hunger games! Snow zet alles op scherp en zorgt dat alle camera’s actief zijn zodat alles gefilmd word! Ze pakken het groter uit dan groot met meer vallen en meer actie!

mockingjay_part_2___edit_by_prominentarcher-d96nn4p

Katniss voel meer druk dan ooit! Ze moet het nu echt doen, na 2 spelen en nog eens vele emotionele tegenslagen. Ze is al zoveel mensen verloren en ze is nog niet klaar. De mensen die ze lief is gaan er aan! Kan ze iedereen beschermen tegen het Capitool of faalt ze?

maxresdefault

Ik vind de film geweldig!!! De actie is hoger  en de emotionele tijd is aangebroken! Zal ze iedereen veilig kunnen houden en de vallen kunnen overleven die Snow en de rest van de Capitool zet? Zullen mensen van de Capitool zich aansluiten bij het verzet en Katniss steunen?

De film krijgt de verdiende ***** sterren! De actie is hoger, de drama is groots en de strijd barst nu echt los! Veel beter dan part 1!!!

– Een echte must watch

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Een reactie op “film recensie > The hunger games – mockingjay part 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s