Meeting met Hugo Borst

Zaterdag ben ik naar de meeting van “ma” geweest!

image

Een boek over dementie en Alzheimer.

Hij is een erg gezellige,  opgewekte man van 53. Hij schrijft wekelijks in de magazine van de AD over zijn moeder. Hij heeft nu alle verhalen gebundeld en dingen toegevoegd en het boek laten uitgeven. Zijn moeder is nu 4 jaar dement en hij schrijft over zijn ervaringen en dingen die hij ziet bij haar.

In de familie is dementie/ Alzheimer erfelijk, want zijn moeder komt uit een gezin van 9 en haar moeder en 6 zussen en haar broer hebben het ook gehad. Het is een vervelende ziekte die je een heel ander beeld toont dan de man/vrouw die hij/zij ooit was. Ze veranderen tot een schim en het is hart verscheurend om te zien en mee te maken. Gelukkig steunt hij haar veel en geniet hij van de momenten met haar.

Het boek heeft hij geschreven om van zich af te schrijven en om mensen te laten meemaken Hoe hij het ziet en hoe hij het meemaakt. Hij wil de wereld tonen hoe het is en dit is een mooie manier.

Ik heb genoten van het gesprek met Hugo. Hij is een hele inspirerende man en geniet echt van het leven, dat zie je al aan zijn uitstraling! Hij is verder dol op geschiedenis en kunst, iets wat we dus gemeen hebben!

image

Met dank aan Arie Kers voor de foto!

Voor einde van de week komt de recensie online van dit prachtige boek, ik wil hem heel graag lezen, maar eerst het boek uitlezen waar ik in bezig ben!

Het boek verkoopt heel goed, vooral bij mensen in de zorg is het een bestseller en ook om cadeau te doen aan je moeder of oma, dus zoek je nog een leuk cadeau, geef dan “Ma” cadeau van Hugo Borst!

Advertenties

One thought on “Meeting met Hugo Borst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s