Workshop Vormgeven/ Ontwerpen – Emmy

We gaan ontwerpen zoals de titel al zegt.We gaan een ontwerp maken voor een tasje waarbij ze het ontwerp erop gaan zeven. Dat is het erop drukken, maar dan op een andere manier. Natuurlijk mag je ook wat anders maken.
13662481_1024097890972476_1823823108_o
Ontwerpen heeft 3 fases
Fase 1 : brainstormen 80% is denken. Maak een mind map : woordspin met de dingen die er mee te maken hebben. Werk je idee uit. Maak tekeningetjes en woorden zodat je ook beelden erbij hebt.
Fase 2 : Schetsen. Maak kleine schetsen. Maak kleine kaders zodat je een kan kijken hoe je het ontwerp wilt hebben. Staand of liggend. Schetsen is ideeën uitwerken. Maak het beeld dat je in je hoofd hebt naar een beeld op papier. Gebruik zwart wit. Latere kan je altijd nog kleur toevoegen om te kijken of het wat is. Bij schetsen moet je niet gummen omdat je in een probeer fase zit. Schetsen hoef niet gedetailleerd. Het is een kwestie van kijken hoe jij het uit kan werken. Details zijn een zorg voor later.
Fase 3 : Uitwerken Zorg dat je alles tot een geheel kan maken. Werk alles goed uit zoals jij het wilt hebben. Ontwerp disign voor een tas : Speciale actie voor een tassen ontwerp van Van piere. Je mag een ontwerp maken voor een tas die tot September ingeleverd kan worden in de winkel. Meer informatie zal op de social media site verschijnen van Van Piere.
Ik heb als voorbeeld het ontwerp van Schrijfster Vanessa Gerrits. Bovenin heeft ze een aantal steekwoorden gemaakt voor haar ontwerp.
Daaronder is ze gaan schetsen in 4 vakken en langzaam aan gaan uitwerken tot hoe ze het wilt hebben.
13639981_1024097994305799_1129896803_o
Advertenties

8 reacties op ‘Workshop Vormgeven/ Ontwerpen – Emmy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s