Gevangen wind – Janine van der Hulst-Veerman

Ik wil uitgeverij Lieve Hart heel erg bedanken voor dit mooie exemplaar! Het is een mooi boekje, al zou niet snel iets zijn wat ik zou oppakken door de stijl waarin de cover is gemaakt, een beetje old school. Toch denk ik dat ik overtroffen ga worden!
Je leest nu of dat klopt of niet….

Specificaties

  • Nederlands
  • 229 bladzijdes
  • Lieve hart
  • historische roman

Beschrijving

Lieve Hart!
Het eerste deel verhaalt over de jonge creatieve Marrie in het begin van de 20e eeuw. Zij leeft een armoedig bestaan in het vissersdorp Huizen en wordt verliefd op Lammert de vissersknecht. Marries moeder waarschuwt Marrie voor Lammert. Zal Marrie naar moeder luisteren?

Gevangen Wind
In het vervolg op Lieve Hart! verlaat Marrie Huizen om elders een bestaan op te bouwen. Zou ze kunnen wennen aan de andere omgeving, gewoonten en gebruiken?

Schrik nu niet! Beide boeken zit in dit prachtige boekje! Ik schrok zelf ook, maar ik kan hem gewoon lezen! 2 verhalen in 1, wat wil je nog meer?!

Voor het lezen:
De tijden van vroeger vindt ik altijd veel mooier! Je leeft zonder social media en mensen gaan echt met elkaar om en kennen elkaar door en door. Je moet veel meer doen voor je voedsel en niet zoals nu naar de winkel gaan, het in een pan gooien en eten. Veel vitaminen gaan daardoor verloren. 

Hoe zal Marrie alles aanpakken en kiest ze toch voor Lammert ondanks haar moeders waarschuwingen? Zal ze zich zetelen en gelukkig worden of loopt het uit tot een ramp? 

Tijdens het lezen:
Het is een mooi boek! Na het eerste deel lieve hart is het tijd om aan het volgende te beginnen. Ik ben erg verrast door de soepelheid al moet ik soms wel even een zin 2 keer lezen door de wat oudere woorden.

Ik geniet vol op van de avonturen en het is fijn om te zien hoe snel mensen zich kunnen aanpassen! Ik ben wel eens boos geweest op bepaalde personages of bepaalde keuzes, maar dat hoort bij het leven toch?

Conclusie:
Ik kan heel kort zijn over mijn mening. Ik ben echt super blij dat ik dit boek mocht lezen van uitgeverij Lieve hart!

Ik kon mij er inleven met Marrie, een jonge vrouw die onverwachts moeder word en het zwarte schaap word voor Sex voor het huwelijk. Haar man die door een schipbreuk dood is en er dus alleen voor staat. Het is mooi om te zien hoe ze zich ontwikkeld.

In het tweede gedeelte van het boek is het een hele andere situatie. Ook daar word zo goed mogelijk mee omgegaan! ik heb volle respect gekregen voor Marrie, maar ook voor de mensen die betrokken hij haar zijn. Zo ook de mensen die hun helpen ookal zijn het onbekenden.

De cover is heel mooi door de oudheid, al is het wel iets wat ik minder snel zou pakken zeker doordat het een beetje een kleurloze cover is.

Wat ik mooi vind is dat de Hollandse kaas echt neutraal staat! Iets van ons eigen land, door onze prachtige dieren bereid is niet meer dan heerlijk!

Ik geef het boek de verdiende ☆☆☆☆ doordat het boek in 2! dagen uit was. Ik heb erg genoten al irriteerde ik mij soms aan het betweterige gedrag van anderen. Al is dat wel hoe mensen zijn….

Het einde vind ik een beetje on af, want wat gebeurt er na het ongeluk? Leven ze nog of niet? Dat staat er niet helemaal duidelijk in over 1 personage.

Een gedachte over “Gevangen wind – Janine van der Hulst-Veerman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s