Daan en Nadia

image

Specificaties

  • Nederlands
  • 272 pagina’s
  • Young Adult
  • van Goor

Beschrijving

Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger. De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor. De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. De oorzaak hiervan ligt bij haar handtastelijke oom. Nadat Nadia opnieuw wordt lastiggevallen door hem, belandt ze door haar eigen toedoen in het ziekenhuis.

Uit een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis ontstaat een voorzichtige band tussen de twee. Beiden leren langzaam een andere kant van het leven kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. Tijdens deze tegengestelde bewegingen in hun levens, verstevigt de band tussen Daan en Nadia. Maar voor hoe lang?

Voor het lezen

Ik ben zeker benieuwd naar dit boek. Ik heb meerdere recensies gelezen over dit boek en de meeste zijn positief. Ik denk zelf aan het boek van The fault in our stars als ik de achterkant lees. Het is ongeveer een zelfde richtlijn, maar anders uitgewerkt. Het verschil is wel groot, dus ik ben benieuwd naar hoe hun alles gaan aanpakken. Hoe komt het verhaal tot 1 geheel? Hoe komt de liefde tot stand aangezien de titel Daan en Nadia is. Wat hebben hun gemeen? Vele vragen waarvan ik hoop dat ze beantwoord worden! Ik ga snel beginnen!

image

Tijdens het lezen

Aan het boek zie je gelijk dat het young adult is. Een meisje, verlegen, stil en onzeker ontmoet de sterke, dappere en charmante Daan. Ze ziet Daan in de gang terwijl hij wacht op een onderzoek en spreekt haar aan. Nadat ze elkaar even uit het oog verloren zijn gaan ze verder waar ze gebleven waren. Nadia komt naar Daan toe om hem te steunen tegen de strijd in kanker die hij moet aangaan. De bestralingen vallen zwaar met de steun die ze van elkaar blijven houden ze vol. Nadia is een stuk gelukkiger nu ze ziet dat mensen echt om haar geven en ze perfect is zoals ze is, maar hoe loopt het af als ze haar oom weer onder ogen moet komen? Kan ze de confrontatie aan? Kunnen ze het redden samen? Zal de liefde bloeien ondanks de verschillen?

Ik ga snel verder lezen om er achter te komen!!!

image

Conclusie

Een verhaal vol liefde, ziekte en een opbouwende band. Het verhaal is zo realistisch geschreven dat het voelt alsof je er bij bent. Je voelt met de personen mee vooral nu je in het hoofd van Daan en Nadia kan kijken. Je ziet dat ze beide moeite hebben met de gebeurtenissen. Je wilt ze zo graag helpen, maar sommige dingen heb je niet in de hand in het leven. Het leven laat zich leiden en dit is een voorbeeld daarvan.

Aan het einde van het boek ben ik keihard aan het huilen. Een ziekte kan meer verwoesten dan je lief is. Zelf heb ik het moeilijk gehad met dit verhaal, omdat ik nu zelf iemand ken die de strijd aan gaat op dit moment. Het is hard om te lezen, maar op een of andere manier helpt het. Je leeft je meer in en leert ervan. Je leert het enigszins accepteren net zoals de personen in het boek.

Een boek die vol pracht is geschreven zeker als het je lukt om me aan het huilen te krijgen. Daarom geef ik je de verdiende ☆☆☆☆☆, omdat dit een boek is die me zeker bij blijft en me zal helpen. Ik ben blij dat je het geschreven hebt en het op mijn pad gekomen is! Mijn complimenten!!!

~ Een boek die je kan lezen als je even een stapje verder wilt dat Carry Slee! ~

3 gedachten over “Daan en Nadia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s