Aan de thee met John Brosens

3 oktober heb ik een gezellig gesprekje gehad met John Brosens in de Donner in Rotterdam gehad! Lekker aan de warme choco! IK kijk er erg naar uit, omdat ik nog niet heel bekend ben met zijn boeken.

Kunt u iets meer over uw zelf vertellen?

Ik ben docent geweest en heb dus jaren voor de klas gestaan. Ik ben altijd al dol geweest op geschiedenis en dat gebruik ik vaak in mijn verhalen. Ik heb boeken bij verschillende uitgevers. Ik ben nu bezig met mijn 10de thriller ” De verdwijning van Bernard O” die word uitgegeven bij Stili novi.

Waar gaat uw nieuwste thriller over? 

Het gaat over een man die ontwerper is van huizen en gebouwen en leeft strak volgens vaste schema’s en planningen. Hij heeft een verknipte jeugd gehad en hulp gekregen door een specialist. Hij heeft nog hele erge dromen over vroeger en soms steekt dat zijn kop op. Op een begeven moment doet hij iets onverwachts, hij steelt een tas van een man! Die man lijkt echt op zijn en hij moet zijn vader nog terug pakken en dat doet hij dus bij die man. Maar er zitten geheime dingen in de tas en die wilt die man terug dus hij krijgt met de slechterikken te maken. Hij zit ook een een huwelijks crisis dus als zijn vrouw niet de juiste keuze maakt dan zet hij een verdwijnplan in wat uiteindelijk gebeurt. Politie en mafia zit achter hem aan zonder dat hij het weet. Hoe zal dat aflopen?

Hij is het trotst op de 10de, omdat hij alles op alles heeft gezet in dit.boek! Als dit het niet word stopt hij zegt hij!

U bent nu bezig met uw 10de thriller. Hoe ver bent u? 

De drukproef is er. De kleurenproef voor de cover is ook binnen, maar ik heb hem nu nog niet gezien. Vanavond gaan we er over Skype.

Ik heb de geheime cover al mogen zien! 1 ding kan ik verklappen en dat is dat het mysterieus is! De nieuwe cover vind ik mooier dan de vorige.

Ik zag een foto van zijn vorige thriller voorbij komen en dat is de reden waarom ik hem kende! Het is een cover die me is bijgebleven! Zijn 9de thriller die vorig jaar is verschenen. 

Zout water tot aan de dakgoot was genomineerd voor de Zeeuwse boekenprijs, omdat het verhaal in Zeeland speelt, maar de uitgever ging over de kop. Je kon daardoor het boek niet meer kopen dus het was een erg lullige situatie. Het is wel opnieuw uitgegeven voor stili novi. Het is een waar gebeurt verhaal.

Op welk boek bent u nog meer het trotst? 

Het boek zout tot aan de dakgoot . Ik heb veel moeten uitpluizen voor dit verhaal. Het is zo een mooi verhaal die nooit vertelt is, dus dat heb ik nu gedaan! De ramp van 1953. Er was toen een overstroming. John is met zijn buurjongen gaan varen in een kano om te kijken hoe het met zijn oma en opa ging. 10 jaar geleden had hij het verhaal al en hij had het eerst online staan. Later is het in boekvorm uitgekomen als Peddelen in de palingstraat zonder illustraties. Later is het opnieuw uitgegeven met illustraties en een nieuwe titel! Ieder jaar in Februari komt het verhaal weer omhoog en in Januari komt er een presentatie om het boek officieel te lanceren!

De illustraties in uw boeken vind ik heel mooi, maar ook de covers. Hoe maakt u die? 

Ze worden gemaakt aan aanleiding van foto’s. Ze worden als het ware gewoon nagetekend wat voor mijn gevoel een extra geeft.

Heeft u al nieuwe plannen?

Rianne Lampert gaat samen met John een boek uitgeven volgend jaar! Fantasy young adult en een heruitgave van een boek die vroeger geflopt was.

Ik wil graag nog wat vertellen over Mira Love books. Het is opgericht uit een traject waar de eigenaar in zat. Nadat hij in de ww gekomen was wilde hij toch aan de bak en hij kreeg de kans om zelf een bedrijfje op te zetten. Hij gebruikte zijn naam van zijn dochter in zijn bedrijfsnaam. Hij zet al het binnenwerk zelf met onder andere de illustraties. De uitgever is zeker de vinden in de bibliotheken.

Ik ben heerlijk verwend met warme choco en 2 van zijn boeken! Die ga ik zeker lezen en de recensie van Zout water aan de dakgoot komt in ieder geval eind Januari, begin februari online!

Advertenties

Een reactie op “Aan de thee met John Brosens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s